Въпроси и отговори

В: Коя риба е източникът на Eskimo-3?
О: Сардини и аншоа(хамсия) край бреговете на Антарктика, които са  най-добрият източник на висококачествено рибено масло.

В: На какво количество риба е равно консумацията на Eskimo-3?
О: Дневната доза на Eskimo-3, отговаря на консумацията на приблизително 120 гр. студенолюбива риба.

В: Каква е трайността на Eskimo след отварянето на опаковката ?
О: За Eskimo на капсули – 6 месеца при стайна температура, за течното Eskimo – до 2 месеца в хладилника.

В: Какво е Pufanox?
О: Pufanox е уникална смес от антиоксиданти, която  e патентована от производителя  Cardinova. Добавя се към маслото, за да е в стабилно състояние, до неговото усвояване от организма.

В: Има ли разлика между Ескимо3 и масло от черен дроб на риба треска?
О: Има. Маслото от черния дроб на риба е с  по-високо съдържание на витамини А и D (тъй като тези витамини са мастноразтворими и се съхраняват в черния дроб). Черният дроб е мястото, където всички токсини и замърсители се обработват така, че може да съдържа високи нива на замърсители на околната среда, които са често срещани в морето, като тежки метали и диоксини.

В: Eskimo-3 пречистено ли е от екологични замърсявания?
О: Eskimo-3 е пречистено чрез високоефикасен метод, който премахва всички екологични замърсявания. Eskimo-3 неоспоримо показва най-добри резултати от всички рибени масла в международните изследвания.

В: Може ли Eskimo-3 да се дава на деца?
О: Да. Въпреки, че има специално предназначен за деца продукт- Eskimo Kids, който е предпочитан от децата.

В: Може ли Eskimo-3 да се използва заедно с лекарства за понижаване на холестерола?
О: Да. Проучванията показват, че тази комбинация има много добри ефекти.

В: Какво става с липидите в кръвта след прием на Eskimo-3?
О: Триглицеридите – важен рисков фактор за сърдечносъдовите заболявания намаляват, а добрият холестерол (HDL), който премахва холестерола от кръвоносните съдове, като така подобрява  тяхната функционалност се увеличава. По този начин съотношението между триглицеридите и HDL-холестерола намалява. Това съотношение е много важен рисков фактор и следва да бъде възможно най-ниско. Структурата на LDL-холестерола (лошия холестерол) се променя, което го прави по-малко вреден.

В: Какво влияние има Eskimo-3 върху кръвното налягане?
О : При пациенти с повишено кръвно налягане, налягането се понижава умерено. При пациенти с нормално или ниско кръвно налягане, то не се променя.

В: Eskimo-3 е много стабилно рибено масло. Какво означава това?
О: Благодарение на специалното си съдържание на естествени антиоксиданти маслото не гранясва извън или в организма. Това е много важно за неговото действие. Всички международни изследвания показват, че Eskimo-3 определено е най-стабилното рибено масло от всички изследвани масла.

В: Eskimo-3 е естествено рибено масло. Какво означава това?
О: Eskimo-3 не е концентрирано чрез химична модификация и има същия състав от мастни киселини както рибата. Едно естествено рибено масло не може да има по-висока концентрация на омега-3 мастни киселини от 38%,  колкото е при Eskimo-3.

В: Увеличава ли се телесното тегло след прием на Eskimo-3?
О: Не, омега-3 мастните киселини в Eskimo-3 допринасят за повишено изгаряне на мазнини в организма. Хора с повишено телесно тегло могат да постигнат намаляване на мастната тъкан и понякога умерено намаляване на телесното тегло.

В: Вярно ли е, че жените имат специална нужда от Eskimo-3?
О: Да, повишеното ниво на триглицеридите в кръвта е важен рисков фактор за сърдечносъдови заболявания, особено при жените. При жени в менопауза, които получават хормонална терапия, триглицеридите може да се повишат. Eskimo-3 има особено добър ефект върху триглицеридите.

В: Може ли да се взима Eskimo-3 по време на бременността ?
О: Абсолютно, да! Омега-3 играе жизнено важна роля за развитието на плода. Приемането на  DHA   от майката е от съществено значение за нормалното развитие на мозъка и зрението в развиващия се плод. Приема на  рибено масло по време на бременност показва намаляване на  риска от преждевременно раждане или удължаване  на бременността, при което бебета могат да се родят с по-високо тегло.

В: Защо продуктът е наречен Eskimo-3?
О: Защото научихме  за забележителния ефект на омега-3 мастните киселини от ескимосите .

В: Кои са трите най-важни компонента на едно добро рибено масло?
О: Важните омега-3 мастни киселини ЕPA (Ейкозапентаенова киселина)  и DHA (Докозахексаеновата киселина) , както  и антиоксидантите.

В: Защо има толкова много спортисти използващи Eskimo-3?
О: Заради положителните му ефекти върху мускулите и ставите и върху кръвообращението.

В: Вярно ли е, че Eskimo-3 и Eskimo Kids могат да имат ефект върху способността за учене и паметта?
О: Да, Eskimo-3 има положителен ефект върху ензимната структура на мозъка, която е важна за функцията на паметта.  Проучвания при деца са показали положителен ефект върху техните  способности за запаметяване и  концентрация.